Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Heel smakelijk bij deze sla zijn geroosterde tortdlas. (Mexicaansche sla is bet heele jaar door m uitstekenden staat verkrijgbaar; ze vormt geen kroppen. Ze wordt in Indiaansche chalupa’s (bootjes) s morgens vroeg naar de steden gebracht, en daar bodem en water, waarvan ze afkomstig is, niet altijd betrouwbaar zijn, wascht men ze eerst in een jodiumoplossmg, daarna in

schoon water.)

Thans een recept uit het beroemde kookboek van Dona Luisa Vicario:

F i a m b r e.

Benoodigd:

^ varkenstong;

1 pond mager varkensvleesch;

1 varkenspoot;

\ kop gehakte peterselie;

2 fijngehakte uien; zout en peper;

J kop olijfolie;

1 kop azijn;

2 planten (kroppen) sla;

2 avocado’s

3 groote tortillas;

| pond witte kaas.

Leg het vleesch in kokend water, laat hrt 5 minuten hard koken en verder sudderen tot het gaar . ld in kleine stukken en vermeng het met de gehakte

peterselie en uren. Voeg peper en zont Vermeng de olie en azijn met peper en zout en gietnet meneselover het vleesch. Leg het vleesch op een grooten platen sdotel, op slabladen. Versier bet met schijven

Sluiten