Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

avocado, reepen goudbruin gebakken tortilla en dunne schijven kaas.

6 porties.

Ten slotte een recept voor Cebiche. Dit gerecht wordt meestal klaargemaakt met zure Spaansche sinaasappels.

Cebiche.

Benoodigd:

2 pond versche bot;

4 groote roode pepers (chile cascabel);

2 teenen knoflook;

f kop sinaasappelsap;

i kop citroensap (van rijpe citroenen);

zout;

1 groote ui;

2 lange lichtgroene pepers (chile cuaresmeno).

Snijd de visch in mooten en leg deze in een diepen aarden pot. Ontdoe de roode pepers van het zaad en kook ze tot ze zacht zijn; maal ze dan fijn met het knoflook. Voeg hierbij het gezeefde sinaasappel- en citroensap en giet het mengsel over de visch. Voeg zout toe naar smaak. Snijd den ui en de groene pepers m schijven en doe ze er bij. Zet het geheel in de ijskast, roer er in om de twee uren, tot het geheel bevroren is.

ien het gerecht den volgenden dag op in schelpen of cocktailglazen, met ansjovis.

6 porties.

Cubaansche scherpe saus.

In 2 lepels olie kookt men gedurende 5 minuten:

3 lepels uisnippers en 3 lepels gehakte groene pepers (zonder de pitjes). Dan voegt men er 8 lepels tomaten-

Sluiten