Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

In de straat is het ongewoon druk, de menschen staan in groepjes langs de stoeprand. Agenten houden de rijweg vrij, auto's, fietsen, alles moet naar de kant. Vooruit! opschieten! In de verte klinkt marschmuziek, de klanken schetteren door de ijle vrieslucht.

Wat gaat er gebeuren, vraagt Seffe aan een zware kerel die leunend op zijn fiets norsch in de richting van de muziek kijkt.

De grenadiers komme trug van de maneuvers.

Boven de huizen staan al sterren in de nog lichte lucht, in de straat is nog een flauwe schemer. Ineens schieten de lantaarns aan. In de verte ziet Seffe de lichten schitteren in het koper der instrumenten.

In de huizen worden de gordijnen opzij geschoven, de menschen drukken hun gezichten tegen de ruiten. Op de bovenverdiepingen steken dienstmeiden de koppen naar buiten.

Hoera, daar zijn ze! wordt er geroepen. De muziek gaat voĆ³rop, de wangen der blazers staan bol. Hun hoofden lijken te barsten. Het schelle geluid der trompetten doet de ooren pijn. Seffe voelt ineens de neiging om ook hoera te roepen. De muziek en het rytme der marcheerende mannen geven hem een op-

Sluiten