Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

trekken. Nog eenmaal zei hij tegen zijn vrouw: sta nu vanmiddag eens op, zet je er over heen, de dokter zegt dat je niets mankeert.

Nee, zei ze, te moe.

Van nu af liep hij menigmaal uit huis naar een ander lief. Totdat de meid vertelde dat ze meneer gezien had met een dame die nooit hier kwam. En daaraan is ze eigenlijk gestorven. Op een avond dat Verburg thuiskwam gaf ze geen antwoord meer.

Verburg had twee moeilijke jaren van berouw. Hij besloot aan Seffe goed te maken wat hij aan haar had misdaan. Een jaar lang verwendde hij hem met alles wat hij maar hebben wilde, soms nam hij hem mee op reis. Seffe was nogal hebbelijk, hij vond het wel makkelijk zoo. Toen hij naar school ging vatte Verburg het oude leven weer op. Hij deed Seffe ergens in huis, hij had geld en wilde zijn handen vrij hebben.

Seffe deed negen jaar over de lagere school, niet omdat hij te dom was, maar omdat hij tot nog toe nooit anders had gedaan dan waarin hij plezier had. Daarna zat Seffe nog twee jaar in de eerste van het gymnasium, maar hij werkte niet en werd meerdere malen van school gestuurd.

Sluiten