Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Zitten en luisteren. Zij zit op de punt van een stoel en ziet onder 't spreken langs hem heen. Over een maand of zoo komt haar man gelukkig weer thuis al moet hij dan voorloopig nog liggen, rust en nog eens rust heeft de dokter gezegd, en nu zit het zoo dat zij en Eva vreezen dat het met Seffe in huis wel wat druk zou zijn enzoovoort en nu hadden ze als eenige oplossing gevonden dat Seffe dan maar eens uitkeek vast voor de volgende maand... het speet haar zeer en Eva trouwens ook, hij begreep de moeilijkheid toch wel?

Seffe knikte: ja hij had het gisteren al begrepen. Nu, dan was alles gelukkig weer opgelost, ze ging door de schuifdeur naar de achterkamer waar Eva zat te luisteren. Seffe hoorde iets van gefeliciteerd maar de rest ging verloren in het rollen van de deur.

Toen hij de brief tien keer had gelezen herinnerde hij zich weer het gesprek van een kwartier geleden. Dat worden dus andere kamers, andere menschen en wie weet een andere stad. Maar dat nooit, hij is al ver genoeg van Marianne. Van het geld van zijn boek kan hij wonen waar hij wil! Hij keek over de tuinen naar de balkons van de achterburen, misschien

i

Sluiten