Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

daat wil zijn is er nooit meer oorlog. Als niemand beul wil zijn wordt nooit meer een mensch terechtgesteld. Als we elkaar liefhebben: nooit meer rassenhaat...

Hij heeft een plan. Hij heeft een heel groot plan.

Kees Bruutman is belastingconsulent. Hij weet van belasting weinig af. Van schilderen ook niet. Toch schildert hij. Hij exposeert niet omdat de critiek zoo tégen hem is. Tegen hém, Kees Bruutman. Hij vindt Seffe een kwaje aap, mannetje zonder levenservaring, en niet in dienst geweest. Soldatenleven hardt, kweekt kerels. En die schrijverij is niets. Hij schreef ook op die leeftijd, bubbelebub.

Vandaag hebben we 'm drie keer moeten roepen voor hij aan tafel kwam. Kees moet het hem maar eens zeggen. En zou je nou denken dat hij een woord spreekt onder 't eten? Hij kijkt straal langs ons heen. Meneer Verburg peinst, zegt Kees, en dan moet je de oogen zien die hij opzet. Dacht je dat hij ons z'n boek te lezen gaf? We kunnen het kóópen, maar we doen het niet. Die van Hasselts waren zoo gek niet als ze een ander konden krijgen, maar ji, we hebben het veel te noodig.

Sluiten