Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

gewonnen, riep hij, tweemaal zoo hard als een paard, is dat niet kranig? Heerlijk is die sport, zei Colombine, ik houd er ook zoo van, maar Papa is ouderwetsch en vindt het niet netjes met bloote beenen. Wacht nog een dagje en drink een glas melk daar in de Zon.

Het orgeltje hield even op maar begon toen hard te spelen: La donna è mobile. En uit den snoepwinkel kwam de besteedster, uit de drogisterij het begijntje naar Colombine toe, de eene in groene saai, de andere in het zwart. Beste kind, zei de besteedster, luister niet naar manvolk, je komt er altijd bedrogen uit. Werk liever voor je brood. Ik heb een mooien dienst voor je, de tullen muts zal je helder staan op dat blonde haar. En het begijntje: Wees braaf, mijn kind, bedenk dat niet alles goud is wat er blinkt. Bij ons in het hofje vind je genoeg te doen en wij zullen je wel leeren hoe je bidden moet. Colombine draaide in de rondte, het deuntje neuriënd: La donna è mobile. Toen gingen besteedster en begijntje zitten voor de Maan.

Tot de verbazing van Papa, die dadelijk schold, verschenen uit het stadhuis gearmd Pulcinella de grappenmaker en Jurriaan de zakkenroller, Jurriaan als heer gekleed met een boord

Sluiten