Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

7. Verkeert Stalma in gevaar ?

Stiemer was bij den gezant plotseling op de gedachte gekomen, dat Stalma wel eens niet door mensen, maar door andere vissen of andere dieren, die op de bodem van de zee leven, geroofd zou kunnen zijn. Immers, die die ren, die daar altijd in het donker geleefd hadden, zouden het wel helemaal niel zo prettig vinden, dat juist de heerlijke tuinen op de bodem van Spelevaar baai altijd verlicht werden, zodat iedereen kon zien wat zij uitvoerden Het was, dacht Stiemer, best mogelijk dat de inktvissen nf de reuzenmosselen

hebben afgesproken Stalma te doen verdwijnen en dat zij haar ergens ge-/ vangen houden, waar niemand haar kan ontdekken.

Stiemer wist juist uit ervaring heel goed, dat inktvissen en . euzenmosselen schuilhoeken kunnen hebben, die zo afgelegen zijn, dat het haast onmogelijk is om er door te dringen. Ja, zelfs was het dikwijls niet mogelijk om ook maar te schatten waar deze schuilhoeken ongeveer zouden zijn of te weter. in welke zee zij waren. Stiemer wist niets. Alleen leek het hem waarschijnlijk, dat de rovers van Stalma haar zo ver mogeiijk hadden weggebracht, omdat iedereen natuurlijk in de buurt van Spelevaarbaai het eerst naar de vis zou gaan zoeken. Als Stiemer echter de kaart van alle zeeën voor zich nam, werd hij bijna wanhopig. Er waren zoveel zeeën, die ver genoeg van Spelevaarbaai af waren en die in aanmerking kwamen om iets in te verstoppen, dat het welhaast orb^go^ren werk '*'as om op zo°k te gaan.

2

Sluiten