Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

HOOFDSTUK III

uu üiiUKölE GASTEN KOMEN

Voor in de tuin stond een groot bord, met de naam van het nieuwe pension: „Pension, de Zonnewijzer, rustig familieverblijf, Familie Verschoor.”

Tini had een dikke plak chocolade gekregen. Zij had de wedstrijd gewonnen. Els was gekomen met de naam: „de paddenstoel,” omdat het huis met het vèroverstekende dak, wel iets van een paddenstoel had. Maar op het voor-grasveld stond een zonnewijzer en daarmee had Tini haar plak chocolade verdiend.

Meneer Verschoor was juist met z’n reclame begonnen. In de grote kranten en enkele grote weekbladen, waren advertenties opgenomen over ’t pension „de Zonnewijzer.”

Els was nu van school. Ze hadden een afscheidsfuif gegeven, die klonk als een klok. Tini was overgegaan. Ze had ’r nog eens over gesproken, of het niet beter was, dat zij nu ook maar van school ging, doch vader en moeder Verschoor voelden daar niets voor. Ze vonden Tini nog veel te jong, om nu al met leren op te houden en zo moest Els’ zusje het nog een paar jaar voortzetten.

Alles was gereed voor de gasten. De kamers zagen er keurig uit, fleurige gordijnen voor de ramen, vrolijke beddespreien van landhuisstof en het blonk allemaal even nieuw en helder. En nu stonden ze aan het begin van de vacantie en moesten ze afwachten, wat er gebeuren zou.

Els was nog steeds vol enthousiasme over ’t mooie

Sluiten