Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ELS NEEMT DE LEIDING

Toen scheurde de pannekoek en de twee stukken vielen met een vettig geluid op de keukenvloer. Kathe kreeg de hete spatten op haar kousen en ze schreeuwde: „ach, mein stroemf ies gans smoetsig!”

„’t Kan de beste es een keer mislukken,” zei Joop optimistisch. „De volgende gaat beter.”

„Als je ’t maar laat! Alsjeblieft m’n keuken uit!”

Juist kwam mevrouw Verschoor weer binnendribbelen. Ze trapte in de dikke pannekoek, die nog op de vloer lag en gleed bijna uit. „O lieve help,” zei ze, „ik trap op een pannekoek.”

„’t Is niet zo erg, Moeder, gaat u nu alsjeblieft naar binnen. Deze pannekoek was niet voor de gasten bedoeld.”

Meteen probeerde ze Joop weg te werken, maar dat lukte niet zo makkelijk. Joop vond het in de keuken veel te gezellig. Het werd een stoeipartijtje en dat hield pas op, toen Joop haar elleboog in de soeppan had gestoken.

Ze gilde van de pijn, want de soep was kokend, maar Els had geen medelijden met haar. Joop ging haar elleboog af spoelen bij het fonteintje in de gang, en Els dacht, dat ze haar nu voor goed kwyt was.

Meneer Verschoor keek met opgetrokken wenkbrauwen naar Joop, die haar elleboog stond af te wassen. In de huiskamer zei hij zacht tegen zijn vrouw:

„Zeg, die vriendinnen van Els zijn aardig, maar ik wou, dat ze niet zo dikwijls kwamen. Vooral die Joop lijkt me niet zo’n geschikte figuur voor een rustig familie-pension.”

Mevrouw Verschoor knikte, maar ze hoorde nauwelijks, wat haar man zei. Ze zat te beven van zenuwachtigheid. Ze zou er veel liever in de keuken bij staan en aanwijzingen geven, maar ze wilde Els niet laten merken, dat haar vertrouwen in de kookkunst van haar dochter niet al te groot was.

Meneer de Kooi had gezegd, dat hy, met zijn gezin, om

Sluiten