Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

HOOFDSTUK IV

DE NATTE VOETEN VAN JANTJE DE KOOI

Een paar dagen later kwam er bericht van den heer Richard van Amstel, dat hij het voorstel gaarne aannam. Meneer Verschoor was opgetogen!

„Vijf aanvragen heb ik nu gehad en drie daarvan zijn dadelijk in orde gekomen,” zei hij. „Het valt me werkelijk erg mee.”

Els was nog lang niet gewend aan de geweldige taak, die ze op zich had genomen. Ze had er bijna ruzie over gehad met haar moeder, die beslist meer wilde doen, maar ze had het gewonnen.

„Moeder,” had ze gezegd, „u bent de baas van alles, maar u moet niet te veel zélf willen doen, want dan wordt u te moe en als u ziek bent, kunt u helemaal niet helpen.”

Els leerde langzamerhand, om zuinig te zijn met haar tijd. Ze leerde, dat ze de dingen snel moest doen en haar tijd zo goed mogelijk moest indelen. Ze zat nu bijvoorbeeld al ’s morgens, dadelijk na de kamers gedaan te hebben, met de aardappels en de groenten. Kathe hielp haar flink en zo kwam het, dat ze eindelijk eens een vrije middag had. Om half drie, na de afwas, was ze klaar en ze hoefde pas om half vijf weer te beginnen.

Els en Joop hadden een plannetje. Els was naar meneer de Kooi gegaan en ze had gevraagd, of hij het goed vond, dat zij op een middag met Fons en Jan ging wandelen.

Sluiten