Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ELS NEEMT DE LEIDING

lichte operatie. Ik zal nu dadelijk maatregelen treffen en ik zal dokter Bon nog opbellen en hem vragen, of hij morgenochtend zo vroeg mogelijk in het ziekenhuis kan zijn. Laten we afspreken, dat het meisje morgenochtend om zeven uur met de ziekenauto gehaald wordt, dan kan dokter Bon om een uur of acht de operatie verrichten. Als het niet zo laat was, zou ik het dadelijk doen, maar er is geen gevaar bij, om enkele uren te wachten. Ze zal wel veel pijn hebben vannacht. Hebt u ijs in huis?”

„Neen, dat hebben we niet.”

„Dan zal ik nog even langs Van Koten rijden,” antwoordde de dokter, „en u wat brengen. Ik heb thuis nog wel een ijszak, die haal ik ook. Hebt u iemand, om vannacht bij haar te waken? Een beetje morele steun is wel nodig, anders duurt zo’n nacht zo ontzettend lang, als ze pijn heeft. Ik heb haar nog niet gezegd, dat ze morgenochtend vroeg naar ’t ziekenhuis moet, want ze lijkt me erg nerveus. Dat merkt ze wel. Ik zal zorgen, dat ik er morgen voor zeven ben.”

De auto reed weg en de vriendelijke dokter belde slager van Koten uit zijn bed, die hem wat ijs gaf. Toen bracht de jonge arts de gevulde ijszak terug naar het pension en daarna ging hij naar huis.

„Ik laat Els natuurlijk rustig slapen,” zei mevrouw Verschoor, „en ik zal vannacht bij Kathe blijven zitten.” Meneer Verschoor schudde zijn hoofd:

„Laat mij dat dan doen, vrouw.”

„Och neen, dat gaat niet. Zo’n meisje heeft een vrouw nodig, om wat met haar te praten. Dat kan jij niet doen en misschien moet ze nog wel geholpen worden. Ze is er slecht aan toe. Ga jij nu naar bed, dan sta je morgen vroeg op en ik slaap morgenochtend.”

Vader Verschoor zag in, dat zijn vrouw gelijk had en hij ging naar bed.

Sluiten