Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ELS NEEMT DE LEIDING

dadelijk aan je vriendinnen te laten zien?”

. „Neem me niet kwalijk,” antwoordde Els. „’k Heb ook nieuwe grijze avondschoentjes gekregen, met een hoge hak. ’k Zal ze zo wel es halen.”

Joop snoof verachtelijk. „Hoge hak? Mal! Wat heb je daar nou aan? Je zwikt om en ’t is helemaal geen mode meer.”

„Ja, zeker wel,” antwoordde Wil, „toen ik twee maanden geleden in Den Haag was, op de dansclub van Ellie Winters, zag ik niets anders dan hoge hakjes dragen. Maar ja... hier, in zo’n nest kan je niet met de mode meegaan.”

Els liet haar nieuwe schoenen zien, die door Joop werden verworpen en door Wil bewonderd. Maar veel tijd was er niet, om nu over kleren te praten, want langzamerhand kwam de vuile boel terug uit het eetzaaltje en er moest worden afgewassen.

Mevrouw Verschoor zag er uit als een geest en ze had zware hoofdpijn. Ze kon zich niet meer ophouden en ze moest weer naar bed. Els’ moeder kon onmogelijk buiten haar nachtrust. Daar kwam bij, dat ze zich de laatste tijd toch al niet goed voelde. Meneer Verschoor maakte zich wat bezorgd. Zijn vrouw was niet sterk en dat was ook een van zijn voornaamste bezwaren geweest tegen het plan, om een pension te beginnen.

Els rende met een verhit gezicht door de keuken heen en weer. Ze wilde om twee uur weg, want ze had vast beloofd, Kathe een bezoek te brengen. Maar eerst moest de afwas gedaan zjjn. En er was weer zoveel! Twaalf mensen kunnen ongelofelijk veel vuilmaken.

„Hoor es, Els,” zei Wil, „ga jij nu naar het ziekenhuis. Dan was ik af en Tini helpt me opbergen. Doe je dat, Tini?”

, Tini had veel zin om te weigeren, want ze wilde die

Sluiten