Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ELS NEEMT DE LEIDING

maal niet gek bij. Het waren lage, bruine schoenen met franje-kleppen. Nu de lasso en de gordel nog om en ze was klaar. __ .... „

Els gebruikte een nieuw doosje veiligheidsspelden. Ze trok het zigeunercostuum aan, maar ze merkte dadelijk, dat het nog tè netjes zat. Want bij een echte zigeunerin hangt alles scheef. De rok viel tot op haar voeten, en het jak viel weer over de rok. Maar het leek nog niet veel. Pas de halsdoek maakte het aardig. De armbanden rinkelden al aan haar polsen en nu moest ze zich gaan schminken. Helaas wist Els niet, dat er, als je je goed wilt schminken, eerst een laagje vet op de huid gelegd moet worden en ze werd wanhopig, toen ze merkte, dat het schmink niet hield. Ze haalde de vrouw van dikke Hein er bij en die wist er ook niets op.

Toen kwam Wil op het idee, om een tubetje crème uit de tent te halen en eerst de huid vet te maken. Nu ging het prachtig. De schmink hield en toen Els klaar was, zag ze er prachtig-bruin uit. Het kostte haar moeite genoeg, om alle schmink van haar handen te krijgen. Eigenlijk had ze haar handen óók moeten schminken, maar daar voelde ze niet veel voor. Dat vond ze tè onsmakelijk. Nu nog de ringen aan de oren. Er zaten kettinkjes met sluitingen aan de ringen en Joop draaide die sluiting zó stevig aan, dat Els stond te stampvoeten van pijn. Wil schoot te hulp, en maakte de sluiting iets losser. Els bracht haar haren flink in de war, ze sloeg de doek om haar hoofd en ze was tevreden over het resultaat.

„We zijn drie prachtige mallen,” zei Joop. „Zeg... daar hebben we helemaal niet aan gedacht... hoe moeten we ’r komen? We kunnen toch zo niet over straat gaan?”

„Neen, daar heb je gelijk in,” antwoordde Wil, „we moeten een taxi hebben.”

Dikke Hein en zijn vrouw waren verrukt over het drie-

Sluiten