Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ELS NEEMT DE LEIDING

korte tojd nog zoveel van gemaakt hebben. 0 zeg... we hebben ons net gek gelachen. Conny de Geer is er al. Ze speelt voor Mariene Dietrich. Ze heeft een zwart-fluwelen costuum aan, met een lange sleep en een theeroos op ’r blousje. En een hoed van een meter. En ze kijkt reuze smachtend en ze denkt, dat ze met ’r rare toet werkelijk op Marleentje lijkt. Jullie moeten ook vreselijk ernstig doen en zeggen, dat ze geknipt is voor Hollywood. Ja, ik weet, dat ze daar over dénkt. Kom mee, ’t ziet er leuk uit bii ons.” J

De meisjes volgden Charley en zo kwamen ze, door de achteringang, op de tennisbaan. Er waren ijzerdraden gespannen en daar hingen wel zestig lampions aan. Grote en kleine, in allerlei kleuren. Ze wiegden zacht in het avondwindje. Er was een piano op de tennisbaan gesleept en bij het clubhuis stond een gramofoon met versterker.

„Ik speel piano,” zei Wim van Doorn, „en Mieltje speelt banjo. We zijn samen reuze goed in jazz. En als wij willen dansen, zorgt Dik van Laar voor de gramofoon. We zullen het keiig hebben. Nu ga ik jullie eerst voorstellen.”

Plotseling flitste er een schijnwerper aan en de meisjes stonden te knipperen in het felle licht

„Dames en heren,” riep Wim van Doom, „sta mij toe u voor te stellen, een zigeunerin, genaamd Els Verschoor. En lier hebben we een Zeeuwse boerin, die Jopie heet. Haar ichternaam ben ik vergeten... o neen... ze heet Hondius. En dit is Wil Brinkman, de vrijgevochten dochter van een lotaris, die jaren lang in Texas de koeien heeft gehoed. Vlissen er nog veel?”

„’k Geloof, dat we zowat compleet zijn,” zei Mieltje Heinans. Hij danste als een kakkerlak over de tennisbaan en :ag er alleraardigst uit in zijn clownpakje. Hij had een )anjo onder zijn arm.

Nu herkenden ze Miep ook, die zich vermomd had als

Sluiten