Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ELS NEEMT DE LEIDING

Conny gaf haar hand en Els begon: „ik zie... ik zie grote successen voor u in het verschiet. U zult nog een-entwintig films maken, met steeds groter succes. De wereld zal verbaasd staan! Honderdduizend mannen zullen aan uw voeten liggen...”

„Wat een gedrang zal dat worden,” riep Joop.

„... en daarna zult u trouwen,” ging Els voort, „met een bakkersknecht, die u elke dag de verse kadetjes brengt. U zult elf kinderen krijgen en een gezonde drieling zal u opnieuw wereldberoemd maken. U zult...”

„Ja, nou weet ik ’t wel,” bitste Conny en ze trok haar hand terug.

„Neen! Neen!” riepen ze allemaal. „We moeten nog meer weten! Geef je hand, Conny! O, Mariene durft niet! Mariene is bang.”

Maar Conny vertikte het en Dik van Laar zette, om de situatie te redden, maar gauw een nieuwe plaat op. Toen vroeg hij Conny ten dans.

„Dat mormel is verschrikkelijk onbeschoft,” kweelde Conny. „’k Vond het dadelijk al zo vervelend, dat ze er die drie meisjes bij vroegen, ’t Is helemaal niet gezellig en ik blijf veel liever onder ons.”

Joop had zich vast voorgenomen, om er een keet van te maken. Ze trok haar schoenen weer uit en haar klompen aan en ze danste in haar eentje een tap-dance. Toen Mariene voorbijkwam, sprong ze pardoes op haar sleep, zodat de beroemde filmster met een ruk stilstond. Dik van Laar verloor zijn evenwicht en viel bijna. Toen wankelde Mariene en plotseling zat ze plat op de grond. Een homerisch gelach ging op en alle Pierrettes en sprookjesprinsessen, die Mariene in de grond van hun hart niet uit konden staan, stonden in een kring om haar heen en schaterden van het lachen.

Maar Mariene was dadelijk overeind en terwijl haar

10 *

Sluiten