Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ÏLS NEEMT UE LmULMx

leren, „maar ik heb gezegd, dat ze het laten moeten.

Dik van Laar zette weer een plaatje op en toen kwam ?onny met haar Oostersen prins naar buiten, om te danien. Dat was jammer, vond Joop. Als ze nu .wéér spoot, :ouden ze begrijpen, dat Conny en de Oosterling het wwt leden. Maar ze had ook geen zin, om er nu al mee op £ houden.

„Waar is Jopie?” vroeg Els aan Wil.

„Weet ik niet,” antwoordde Wil. „Jóóp! Jopie!”

Nou, vooruit, dacht Joop, nu gaan ze me toch zoeken. Ze mikte nauwkeurig op de breedgerande, zwart-fluwelen ioed van Mariene Dietrich en drukte op de knop. Het daterde op Conny’s hoed en die keek plotseling naar boven, roen zag ze het witte puntje van Joops boerenmuts.

Conny liet er geen gras over groeien. Ze gooide haar druipende hoed op een stoel, ze greep een spuitwaterfles uit de bar en ze ging opzij van het clubhuis staan. Nu had Joop geen dekking meer.

De filmster richtte de spuitwaterfles en begon te spuiten. Eerst sloeg de straal tegen de zijkant van het dak, maar toen kletterde het spuitwater op Joops schouder. Meteen richtte ze haar eigen fles en probeerde Mariene te raken. Maar dat was niet zo makkelijk, want Conny had veel meer bewegingsvrijheid en ze sprong steeds heen en weer.

„Duel op de spuitwaterfles!” riep Mieltje Heimans. Het clowntje stond er bij te dansen van plezier. „Kom kijken, jongens. Twee, die elkaar natspuiten!”

De anderen zorgden wel, dat ze op een . veilige afstand bleven, maar ’t werd een geweldig lawaai op de tennisbaan.

„Hup Joop! Hup Conny! Raak ’r! Beter mikken, Joop! Toe, Conny, in haar gezicht!”

Joops spuitwaterfles was het eerste leeg, en toen kroop ze naar het verste uiteinde van het dak, zodat Conny de

Sluiten