Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ELS NEEMT DE LEIDING

ook teruggeven, waar alle gasten bij waren. Nu zou hij juffrouw van der Blonk een figuur laten slaan!

Els en mevrouw Verschoor waren opgetogen, toen ze het ringetje zagen.

„Mag ik het opknappen, Vader?” vroeg Els. „Tc Heb een uitstekend idee. Ze moet nu maar es goed voelen, dat 2e zich dwaas heeft aangesteld.”

„Eerst zeggen, wat je wilt doen,” antwoordde vader Verschoor. „Want je mag het niet te gek maken.”

Els vertelde haar plan en meneer Verschoor vond het goed.

Toen alle gasten om half zeven aan tafel zaten, kwam Els de kamer binnen en ze zei, zo luid, dat iedereen het goed verstaan kon:

„Juffrouw van der Blonk, ik heb een vriendelijk verzoek. Wilt u er voor zorgen, dat u géén papiertjes meer in uw vaste wastafel stopt? Dan loopt-ie niet door en dat is zo lastig voor ons.”

Juffrouw van der Blonk zat plotseling kaarsrecht en ze keek Els nijdig aan. Ook de andere gasten keken verwonderd om, want ze vonden Els’ handelwijze wel erg onbeleefd.

„Nu nog mooier,” begon juffrouw van der Blonk. „Eerst heb ik.. ”

„Ja, ziet u,” zei Els luid, „we hebben een stuk papier gevonden en een heleboel stof... en eh... o ja, ook een ringetje; ik geloof, dat u dat miste, nietwaar? Alstublieft, hier is ’t.”

De kapitein schoof zijn stoel achteruit, legde zyn mes en vork neer om eens hartelijk te kunnen lachen. Hij sloeg zich op zijn knieën van plezier, hij veegde de tranen uit zijn ogen en juffrouw Kortenaar lachte hartelyk mee.

„Nou, Mien, zie je nu wel? Ik zei nog...”

„Jij? Agaath, jij was de eerste, die over politie sprak.”

Elê neemt de leiding 12

Sluiten