Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

HOOFDSTUK XI

DE DOOFHEID VAN JUFFROUW VAN DER BLONK

Mevrouw Verschoor en Tini waren vertrokken naar Wijk aan Zee. Els stond er nu, met haar vader, alleen voor. Ze moest leiding geven en zorgen, dat het dagelijkse programma stipt werd afgewerkt. Els had met haar moeder acht menu’s opgesteld, voor de tijd, dat mevrouw Verschoor weg was. Ze hield er zich zoveel mogelijk aaii en alles ging goed. Kathe, die nu weer geheel de oude Was, werkte hard en „Merie” deed ook flink haar best. Nu Els twee goede meisjes had, kon ze zichzelf wat meer vrije tijd gunnen. Alleen was ze erg gebonden aan het pension. Ze kon niet lang achter elkaar weggaan.

Maar dat hinderde haar nu niet zo erg meer als vroeger. Het weekje kamperen had haar veel goed gedaan en over een maandje zou de grote drukte immers weer achter de rug zijn!

.Het had twee dagen hard geregend en dat was niet prettig geweest voor moeder en Tini, die zich aan zee verveelden. Els had het ook niet zo leuk gehad, want de gasten bleven in huis. Op die manier was er steeds wat te doen en had ze ook ’s middags niet veel rust.

Maar nu was het warm Augustus-weer en Els ging wat achter in de tuin zitten met een boek. Ze had een tevreden gevoel. De gasten waren weg, behalve juffrouw Kortenaar, die een uurtje was gaan rusten, omdat ze hoofdpijn had

L25 w

Sluiten