Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

plezier ingestapt als nu. Achter in de wagen stond een kist en daarop moest hij gaan zitten. Hij keek langs een kapot stuk mica wat de jongens nu gingen doen. Ze moesten de auto voortduwen om hem op gang te krijgen. Ze waren geen slinger rijk.

„Een, twee, drie/’ telden Jim, Joe en Freddie zuchtend.

De auto zuchtte mee, hij kraakte aan alle kanten. Hij schoof naar voren. Nog een eindje, nog een stukje. Plof, deed de motor. Tom schrok ervan. Freddie klom haastig achter het stuur en begon verwoed te draaien. Terwijl de wagen al reed, klommen Jim en Joe bij hem.

„Doet ie ’t fijn ?" riepen ze triomfantelijk naar Tom.

Stampend, snorrend, pijnlijk krakend, schoof de Rode Ben over de bosgrond.

„Hij zou helemaal uit elkaar genomen moeten worden," gilde Tom boven het rumoer uit. „Er zal oude olie tussen de moeren zitten."

„Ik heb hem al drie keer uit elkaar genomen," brulde Fred terug.

Nu kwamen ze op de weg. De auto hapte erin. Tjokke,tjokke, tjok, deed de motor vrij regelmatig.

„Hij doet het prachtig,” prees Jim.

Ze staken de spoorlijn over. Tom keek nieuwsgierig. Voor het blokhuis, dat dienst deed als station, stonden agenten. Op 't grasveld ernaast lag een kleine machine van de politie-luchtdienst, ook al onder bewaking. Een paar man motor-politie kwamen aangetuft. Ze keken onderzoekend naar de Rode Ben.

„Die vertrouwen ons niet,” spotte Jim.

„Als ze niet uitkijken, krijgen we een botsing," voorspelde Joe schreeuwend.

,,'t Zal wel loslopen," gilde Tom. Wat had hij een plezier in het avontuur! Hij was alleen maar bang, dat zijn vader hem te zien zou krijgen 1

Sluiten