Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

„Waarom kijk je zo, Tom ?" vroeg Barbara. „Ziet het er niet lekker uit?"

„Veel te lekker," zei Tom met een harde stem. „Een jongen hoort eigenlijk dikke sneden brood met boter te eten !" Hij dacht eraan, hoe Freddie met een piepstemmetje gezegd had : „Wil je nog een roomsoesje?" Dit — was toch wel een maal voor een papkindje ! „Dit is goed voor vrouwen en kinderen en zieken," zei hij tegen juffrouw Barbara.

Die lachte daar hartelijk om.

„Ik zal eens zien, hoeveel een gezonde jongen er van op kan," zei ze.

Nu, dat was niet weinig. Binnen tien minuten was de schaal schoon leeg.

Barbara zat Tom ondertussen maar op te nemen.

„Ik zou toch wel eens willen weten, waar je geweest bent, Tom,” zei ze ten laatste. „Je pak ziet er uit, of je gevochten hebt.”

Tom gaf haar een knipoogje. Hij zou die goede, praatgrage oude dame lekker niets vertellen 1

„Je moogt me geloven of niet, Barbara," zei hij, „maar ik heb met hoofdpijn op bed gelegen, net als jij vanmiddag. En nu ga ik me eens fris wassen, dan ben ik die lastige kwaal helemaal kwijt."

Zo'n rakker, dacht Barbara. Zo'n deugniet! Hoe’ zou hij nu weten, dat ik helemaal niet met hoofdpijn op bed heb gelegen ?

Ze ging Tom hoofdschuddend achterna. Als hij zulke grapjes maar niet weer uithaalde, zou ze er voor deze keer maar niets van aan zijn moeder oververtellen.

Ze haalde een ander pak voor Tom uit de kast en gaf hem een schoon overhemd; aan het diner moest hij altijd keurig verschijnen, zo wilde zijn moeder het. Op andere dagen mopperde

Sluiten