Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Dat liet Tom zich niet zeggen.

„Bang ?" riep hij uit. „Bang ? Denk jij, dat ik hier zou staan, als ik bang was? Waar hebben we elkaar ontmoet? Zeg op, vertel dat aan de andere jongens 1”

Die domme Tom ! Hij stond op het punt, om aan de jongens te vertellen, wie hij was !

Freddie schoof verlegen achteruit. De dappere kapitein leek warempel wel bang te zijn voor zijn nieuwen clubgenoot!

„Hou je maar kalm,” zei hij. „We weten best, dat je niet te benauwd was om bij den ouden Tom Vanheem zelf over de muur te kijken. Maar wat helpt al dat praten van jou ? We moeten een plan hebben en jij doet niets anders, dan zeggen, dat er niets van deugt.”

Tom haalde eens diep adem.

„Dat doe ik, omdat ik een veel beter plan heb,” zei hij.

Zijn ogen begonnen te glinsteren. Neen, hij zou zo dom niet zijn om te vertellen, wie hij was. Eerst moest hij met de jongens zijn plan volvoeren. Een schitterend plan ! Een — lollig plan! Hij had moeite om niet hardop te gaan lachen van de schik. Maar dat kwam niet van pas. De jongens zouden denken, dat hij het niet ernstig genoeg opnam. En hij meende het juist zo goed!

„Jongens, heb ik jullie niet horen zeggen, dat jullie moeders te kort zouden komen, omdat die winkel van den Chinees Klan gesloten was ?”

„Ja, en wat zou dat?” vroeg Jim.

„Hoera 1” gilde Freddie, „ik weet het al. We gaan de hele winkel van Klan leeghalen en alles onder de mensen verdelen. Wat een feest zal dat zijn 1”

„Hoera, hoera, hoera!” riepen de jongens rondom. Ze rolden tegen elkaar aan van de schik. Wat een plan was dat 1

Tom stond er onthutst bij te kijken. Zo had hij het helemaal niet bedoeld.

Sluiten