Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Toen het eindelijk weer stil was, mopperde hij: „Laat me toch uitspreken. Mijn plan is nóg veel mooier. En veel beter om uit te voeren. Denken jullie, dat we de kans krijgen om bij Klan in de winkel te komen? Verbeeld je dat maar niet. De politie zou er dadelijk bij zijn om de zaak te beschermen. En dat is gelukkig voor ons. Want een winkel leeghalen is ook al geen plan voor een paar echte jongens."

„Nou zeg, wat wil je dan?" riep Frank. Hij had wel de meeste zin gehad in dat bezoek aan mister Klan ! Zijn boze ogen zeiden : „Als die jongen nu niet gauw met wat goeds voor de dag komt, ga ik er vandoor. Ik krijg genoeg van dat afwachten."

Tom wist nóg niet helemaal precies, wat hij zeggen zou. Hij wist, waar hij naar toe wou, maar hoe hij daar komen moest, was hem zelf nog een raadsel.

Ha, daar viel hem wat in.

„Jongens, toen jullie me vanochtend mee in je kamp genomen hadden, heb je me geen van allen gevraagd : Waar kom je vandaan ? En toch kon je best begrijpen, dat ik al een hele tijd rondgezworven had, eer ik aan dat plateau toe was.... ” — En een pretje was dat allerminst voor mij geweest, dacht de held van dit verhaal! — „Weet jullie waar ik toen vandaan kwam ? Recht van Happytown 1"

Was het waar, of niet ?

„Ja, jullie wilden wel zeggen, dat ik bang was, maar ik heb dan toch daar over die grote muur gekeken, en ik ben er op uit geweest om te zien, hoe alles er daar uitzag, zelfs nog vóórdat ik wist, dat ik het nog eens nodig zou kunnen hebben om die terreinen te kennen. Ik wil daar maar mee zeggen, dat het altijd goed is voor een jongen om zijn ogen te kunnen gebruiken.

Nu dan, ik ben daar vanmorgen eens wezen neuzen. Ik heb er eerst in de bloementuin gelopen — eerstdaags moeten jullie daar ook eens een kijkje nemen, het is de moeite waard 1 En toen

Sluiten