is toegevoegd aan je favorieten.

Intieme revue

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

HOOFDSTUK VII

%

OVER OUWE DAMES UIT ONZE OMGEVING

1 T" k houd als regel niet van ouwe dames, maar ze moeten er tenslotte öök zijn, hoewel ze soms heel vreemde dingen doen zoolang ze nog niet onder Jl^curateele staan, zooals bijvoorbeeld ouwe nicht Bernardine met haar been, en ouwe nicht uit Zeist met een kind.

Om te beginnen met ouwe nicht Bernardine. Die heeft eens samen met ouwe nicht uit Zeist een weekend doorgebracht bij een derde ouwe nicht, die een kippenfarm heeft voor haar pleizier en de eieren.

Het was midden in de zomer en dus een tijd van beesten.

Een verstandig mensch kan zich daarvoor hoeden en steriliseeren, zooals Gravin Knal, die met horren op reis gaat. Maar als je 's avonds bij open ramen eet, vliegen er uilen in de soep, wat een gevolg is van de aantrekking van het licht.

Wij weten alle bizonderheden door de juffrouw en de koetsier van de kippenfarm, die op trouwen staat met onze Sofie, die alles verteld heeft aan Mama.

Ouwe nicht Bernardine, en ouwe nicht uit Zeist, en de ouwe nicht van de kippenfarm hadden Zaterdag na het eten een rijtoer gemaakt om de echoput, waar je geloof ik niet meer in mag.

En toen ze tegen de schemer terug kwamen werden ze stuk voor stuk naar binnen gewerkt in de