is toegevoegd aan je favorieten.

Intieme revue

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

En toen werd alles paars, en ouwe nicht Bernardine stamelde over haar testament dat ze wilde wijzigen ten gunste van de armen, omdat dat misschien zou helpen, maar er was geen papier en geen notaris, en de dokter was er nög niet toen alles al zwart begon te worden aan de vergiftigde kant van de puttee.

De keukenmeid is toen eigenmachtig opgetreden en heeft achter iedereen z'n rug het afgebonden been los gewonden. En toen de dokter op z'n 11 en 30st aan kwam zetten, zei ie dat dat de redding was geweest omdat je een oude dame van 80 zoomaar niet straffeloos links en rechts afbindt. En hij bekeek de beet, en glimlachte, en zei, dat ie niet van een spin was, maar van iemand anders, van een klein dier, dat je dikwijls aantreft in spoorwegcoupé's derde klas, maar dat vanzelf weer weg springt.

Zijn diagnose had een beleedigend element voor ouwe nicht Bernardine, die nooit derde klas reist, en nooit in aanraking komt met zekere insecten, hoewel die dingen op dat moment nog niet tot haar doordrongen, maar pas de volgende morgen, toen ze er een complex van kreeg, en overal gekriebel, waardoor zij, op haar leeftijd, nu nog rondloopt met insectenpoeder in haar kousen, en een doorloopende angst voor het onzichtbare, waardoor ze soms vreemde dingen doet, wat allemaal echter tot daaraantoe is omdat ze er alleen zichzélf mee hindert, en haar verpleegster.

Dat is evenwel anders met de geschiedenis van