is toegevoegd aan uw favorieten.

Blank om zes

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

beladen met de zes leeraren en meneer Vignol, met een klikklakdrafje de Doornenburg af en den weg naar

Terborg op. , ,

Boven op het bordes keek Dirk het geval na en schudde het hoofd en op een der bovenkamers gluurden twee pruimedanten oogen door een kier van het gordijn.

XXV

„Waar gaan we nu eigenlijk naar toe?" vroeg Piet Sterk, terwijl hij de inzittenden rondkeek, van wie alleen meneer Vignol een hoed droeg, een soort dommeesflambard, zoodat een niet-ingewijde zou kunnen denken, dat dit een potverterings-uitstapje was van de oudere leerlingen van een of ander geestelijk instituut onder leiding van een herderlijken professor.

Niemand gaf antwoord op de vraag: ze keken allemaal maar zoo'n beetje den weg af alsof zich daarop misschien toch wel iets zou vertoonen, dat de achtervolgingspoging zou kunnen verlichten.

„We beginnen in ieder geval met naar Terborg te gaan," zei meneer Vignol eindelijk. „Ik heb toen gehoord dat daar een café De Posthoorn is . . ." ^

„Ja, dat was toen het adres van Mr. de Vos, zei Herklots.

„Ik denk eerder, dat ze rechtstreeks zal zijn gegaan naar het pension van meneer Rutherford in Doetinchem," sprak Medemblik. „Voor zooveel ik het heb begrepen, was het wegloopen niet van te voren beraamd, althans niet op deze wijze."

„Nee, dat is zoo," gaf meneer Vignol toe. „Het was het gevolg van een booze opwelling. Het heeft aanvankelijk zeker niet in haar voornemen gelegen om met de limousine weg te gaan."