is toegevoegd aan uw favorieten.

Adelaarsvlucht

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

toe trekt? Vooral, als ik weer eens langs de streep geloopen heb. Je moet niet vergeten, dat de oorzaak van mijn bestaan ook al langs de streep ligt!"

Hij schaterde het uit van het lachen. Schuiteman zweeg maar. De Prins ging door: ,,En toch, hoe zit dat: ik hou van je als van geen ander, dat durf ik je gerust zeggen, maar er zijn oogenblikken, dat ik je niet kan uitstaan. Waar komt dat toch van?"

„Dat weet ik niet. Dat zal je zelf moeten onderzoeken." „Dat is voor mij geen werk. Als een filosoof het niet weet, hoef ik er niet naar te vorschen. Maar dit weet ik wel, dat ik den langsten tijd hier onder de geleerdheid geweest ben. De kraai verlangt naar het bosch. Ik zal eens zien, of ik toestemming kan krijgen. Van pa!" Hij gierde van de pret.

Een week daarna kwam hij een bijzonder persoon aan zijn vriend Schuiteman voorstellen, den Kroonprins, twee jaar jonger dan hij. Schuiteman was bij dit bezoek zeer in den vorm. Met alle geweld wilde de Prins, dat zij met z'n drieën een verbond zouden sluiten: het tweemanschap moest een driemanschap worden. Dat gebeurde. Met de drie linkerhanden in elkaar hieven ze de rechter als bij een eed naar boven en zeiden om beurten: „Voor het heil van Denemarken, nu en in de toekomst!" 'n Week later had Prins Roelof de Academie verlaten.