is toegevoegd aan je favorieten.

Wat Wung met de zon deed

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

we nu nieuwe gegevens hebben. Jij hebt gisteravond alleen maar gezegd, dat hij niet thuisgekomen was, maar nu kun je nog opbellen, dat hij met Harry Beukelaar er op uit is. Kan...”

„Maar vrouwtje toch, ik moet je bekennen, dat het al een heel pak van m’n hart is, die brief! Ik dacht heus eerst, dat hij, dat Frits een... eh... dinges — dat doet er ook niet toe, wat ik dacht. Gelukkig is dat niet zo. Hij is wel jong nog, maar een flinke boy. Het is wel niet erg netjes om zo zonder toestemming er op uit te trekken, maar... het zal hem geen kwaad doen om eens op eigen benen te staan en zelfstandig op te treden. Hij zal heus niet in zeven sloten — je weet, hoe we hem kunnen vertrouwen, niet waar! Je hoeft je heus niet zo ongerust te maken, vrouwtje.”

„Maar man, het is toch onverantwoordelijk! Je moet de politie waarschuwen, je moet het doen, toe dan!”

Mevrouw Jansen beet zich. zenuwachtig op de lippen.

Haar man stond op en sloeg een arm om haar heen.

„Vrouwtje, zul je geruster zijn, als ik de politie opbel? Ik zal het doen, maar dan moet je ook moediger zijn, en meer vertrouwen hebben, hoor. Als de politie Frits niet dadelijk vindt, moet je het loslaten. En denk maar: het zijn flinke jongens. Nou, ik zal even opbellen!”

* *

*

„Juist, dus Frits Jansen heeft u om zes uur gisterenavond verlaten, en sindsdien (is er niets meer van hem gehoord. Uitmuntena... pardon, ik bedoel... eh... Juist, hij zou naar huis gaan, en had haast. Wat zegt u? Hij praatte enige tijd over zijn nieuwe vriend Beukelaar. Harry Beukelaar? Uitstekend. Die vriend was nogal geheimzinnig? Kende u hem dan? O, zo, in dezelfde klas. H. B. S. Populierstraat.

Juist, spelt u de naam even? Dank u, juist, ik dank u wel.”

De commissaris van politie hing de hoorn op. Hij zocht