is toegevoegd aan je favorieten.

Jongens van de evenaar

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

EEN REIS MET HINDERNISSEN.

veilig en wel bij zijn ouders zat, viel zijn onrust weg en was hij weer echt in de stemming om de Efoelezen op een orgelconcert te onthalen. Deze stroomden spoedig samen en verdrongen zich opgewonden om het toverinstrument. Ondertussen zocht Jan twintig jongelingen van acht tot twaalf jaar uit, tracteerde hun moeders op zeep en de vaders op een pijp, en zo kwam de tweede klas van de school in Baraka dus toch tot stand.

Toen alles gereed was, trok men af, na een hartelijk afscheid van Ndong Koni en zijn onderdanen en met de belofte, spoedig nog eens terug te komen. Ditmaal ging het stroomafwaarts met de snelheid van een automobiel. De stroom was zo sterk, dat zij de motor in het geheel niet behoefden te laten draaien. Voor de jongens uit Efoela was deze reis een geweldige gebeurtenis en ze genoten er reusachtig van. Er was dan ook zoveel vreemds en nieuws te zien, dat zij voortdurend in spanning verkeerden.

Zo kwamen zij dan ter hoogte van Angom, dat zij bijna voorbijgevaren waren, omdat het geheel tussen dicht geboomte verscholen lag. Jan merkte het nog juist op tijd en riep Teddy toe:

„Vlug, gooi het anker uit!"

Teddy snelde naar de ankerspil en liet het anker met zo'n vaart naar beneden, dat de „Zwaluw" met een hevige schok stopte. De schok was zo hevig, dat zij allen over het dek tuimelden en een der jongens uit Efoela bijna in

Jongens van de Evenaar. 4