Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

tractanten van Hazard tot rust gebracht zouden worden, voor het geval zij nog iets van plan waren. Maar vooral ging Karbani naar Hazard, om Rolands moeder toestemming te vragen voor het plan. Hij ging naar het huisje, dat Freddy hem aanwees en hoorde al op een afstand, dat het dedde-hóso nog in volle gang was. Terwijl het koor onvermoeid de lijzige melodie zong, schreeuwde de voorzanger er telkens boven uit, wat aan het geheel iets onrustigs gaf; bij sommige stukken zong hij de tweede stem, maar dan één octaaf te hoog, boven de eerste uit, waarmee hij het tegenovergestelde effect bereikte en in plaats van onrustig, het gezang overgevoelig en week maakte.

Karbani moest hard tegen de muur kloppen, om gehoord te kunnen worden; maar toen hield het gezang ook ineens helemaal op en bleef het enige tijd doodstil. Was dat een mens of een geest, die daar klopte?

Karbani wenkte den Indiaan, die nog op de weg stond te kijken, bij zich; hij begreep, dat de aanwezigheid en, zo nodig het vragen van Freddy, hem meer kans op slagen zou geven. Toen klopte hij nog eens en riep meteen: „Ik ben het, Karbani, de mandoer van Waterlo!"

Twee mannen kwamen met een lampje naar buiten en vroegen, wat er aan de hand was.

„Een boodschap voor missie Imanuel; wil ze even buiten komen?"

„Waarvoor? Is er een ongeluk gebeurd? Wat doet die kleine jongen erbij?"

„Dat is een vriendje van haar zoon Roland. Er is geen ongeluk gebeurd, maar er zou iets kunnen gebeuren en daarvoor wou ik haar even spreken."

De mededeling, in doodse stilte aangehoord, dat de mandoer van Waterlo met een Indiaanse jongen missie Imanuel wilde spreken, verwekte in het gezelschap grote verbazing, bij sommigen angst.

Missie Imanuel was niet te bewegen alleen naar buiten te gaan; Ze was boos, omdat ze gestoord werd en bang, dat haar iets overkomen zou. Boven op het houten trapje bleef ze staan.

„Wat wil je?"

Karbani had niet veel zin, de hele geschiedenis hardop te schreeuwen.

„Als de missie even hier wil komen, zal ik het zeggen; missie hoeft niet bang te zijn!"

Sluiten