Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Freddy is het eerst uitgekeken en gaat op het kerkje af, maar durft er echter pas binnengaan, als de anderen zich bij hem gevoegd hebben.

Binnen wacht hun een nieuwe verrassing; het kerkje zelf toont niet veel meer dan muren en banken; maar in 't voorste gedeelte zitten vier kleine, gebrandschilderde ramen. Daar kijken ze hun ogen op uit en als ze op de grond gekleurde lichtplekken zien, gaan ze vol spanning uitzoeken, hoe elke rode, bruine of blauwe plek beantwoordt aan de verschillende gedeelten der ramen.

Ze zijn nog volop bezig, als een Indiaanse jongen binnenkomt en iets tegen Freddy zegt; de anderen schijnt hij niet eens op te merken. Freddy schrikt, ze moeten gauw naar beneden, de boot heeft al twee keer gefloten!

„Wie 't eerst beneden is!" roept Roland en rent het pad af met Max achter zich aan. Als ze hijgend beneden komen zitten Freddy en de Indiaanse jongen hen al op te wachten; die zijn langs een korter, steil pad afgedaald.

Vlug springen ze weer in de korjaal, die met enkele slagen van de parel hen naar de barkas brengt. Max gaat naar den zwarten meester en geeft hem een hand: „Thank you very much!"; de twee anderen doen het ook en Ro vraagt den motorist: „Zegt U hem maar, dat we het kerkje heel mooi vinden!"

Maynard doet het en nu roept de onderwijzer iets naar de oever; een der mannen gaat heen, komt even later terug met een grote markoeza en brengt deze in de barkas. De meester pakt hem aan en geeft hem aan Max; dan neemt hij afscheid van motorist en bootsman en gaat met zijn korjaal terug.

De jongens wilden hun plaatsje voorin weer innemen, maar Maynard heeft een ander plan. „De eerste uren is er toch niets te zien. Gaan jullie nou wat eten; Siegfried heeft de tom-tom J), die een van jullie had meegebracht, warm gemaakt, je kunt zo beginnen. Daarna zal je wel slaap krijgen — 't begint heet te worden — en ga je een uurtje slapen; dan ben je weer fris, als we op Tropica komen."

„Tropica?" vroeg Freddy, „wat is dat?"

„Een grote houtkap-onderneming; veel is er niet te zien, maar je moet toch kunnen zeggen, dat je op Tropica geweest bent."

„Ik heb nog geen slaap," zei Roland.

') Tom-tom: bananen-deeg met specerijen.

Sluiten