Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

„En van jou dan?"

„Van mij wilden ze het wel hebben, dat 's duidelijk! Jij hebt hier geen kans, Ro!"

Cornelis heeft een andere uitleg: ze hebben Ro nee zien schudden, terwijl hij op de vlinders wees en iets verstaan van terugbrengen; dan denken ze, dat ze de vlinders niet mogen houden; alleen maar laten kijken en dan terugbrengen. Als hij haar vertelt, dat zij ze mogen houden, nemen ze de beestjes weer op, lachen tegen Roland en lopen er vlug mee weg.

Roland triomfeert. „Heb je gezien, Max, ze waren met mijn cadeautje veel blijer dan met het jouwe!"

Als enig antwoord vraagt Max aan Cornelis, hoe oud z'n zusjes zijn; de een is zes, de ander acht jaar, wat Max met 'n zekere nadruk tegen z'n vriend herhaalt.

Dan beginnen ze samen tegen Freddy: „Als ze nou weer met wat terugkomen, moet jij wat geven, hoor"

„Is goed," zegt het Indiaantje, maar maakt niet de minste aanstalten, om wat te zoeken.

De jongens hebben net het laatste boudje van de kleine pingo op, of hijgend en blazend komen de twee meisjes aanzeulen met 'n grote watermeloen.

„O, Freddy, Freddy," roept Roland, „wat ga jij ze geven?"

Het Indiaantje blijft heel bedaard, snijdt met z'n mes de meloen in stukken en geeft de twee grootste stukken aan de kinderen, die er gretig in happen.

„È, è!" zegt Roland, die deze oplossing helemaal niet verwacht had; Max rolt bijna van zijn bankje af' an 't lachen, om 't verbaasde gezicht van zijn vriend.

„Mooi, Freddy, jij bent nog de slimste van allemaal!"

Freddy laat hen lachen en kijken en begint aan een stuk watermeloen, Cornelis is al aan z'n tweede stuk en spoedig is alles op.

De hitte doet zich voelen, de hangmatten zijn dichtbij, vannacht Zal er van slapen wel niets komen...... meer is er al niet nodig,

om de jongens te doen besluiten: nu eerst 'n paar uur flink maffen.

Ze doen het zo flink, dat ze pas wakker worden, als het al begint te schemeren; ze houden mekaar er mee voor den gek, maar vinden het tenslotte uitstekend; nou hoeven ze vanavond helemaal niet meer te slapen en kunnen aan één stuk doorwerken; eerst de smok-

Sluiten