Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

20, boy, die gaat dus nog voor! Maar gaat die Indiaan ook mee naar dc stcid?"

Max en Ro keken elkaar 'ns aan. Dat was waar ook; Freddy zou

op Wayombo blijven, maar ze konden zich toch niet goe

indenken, dat ze nu uit elkaar zouden gaan en nogal voorgoed.

„Luister 'ns, jongens," viel de motonst in, „ t is een eetje onverwacht voor jullie, maar lang kunnen we hier niet blijven; ik zal hier een kwartier op jullie wachten, dan kun je nog even afspreken en je spullen bij elkaar pakken, als je mee wil."

Een kwartier?" vroeg Max. „Maak er een half uur van, baas. Als we meegaan," met een blik op de schoongeboende kajuit en het smetteloos-witte pak van den dokter, „moeten we toch even een bad nemen en fatsoenlijke kleren aantrekken.

Dokter Hanumansingh begreep de vragende blik van de motoris én zei: „De jongens hebben gelijk; geef ze een half uur en zet dan de motor af; 't zal de zieken ook goed doen n half uurtje rust. Op de oever stond Prince hen op te wachten.

„Freddy is al naar de hut, om hangmatten en zo te halen. „Gaat-ie mee?" vroegen ze allebei gelijk. tf

„Hij zegt, dat hangt van jullie af; als jullie 't graag hebt, gaat-ie mee En...... en...... wat zou nou 't beste zijn?

"üat-ie hier blijft natuurlijk! Ik zal hem niet hier houden,maar ik vraag jullie: zeg hem, dat je liever hebt, dat hij hier blijft! Dat za hem verdriet doen en jullie ook; maar geloof me, dat is de mooiste vriendendienst, die je hem bewijzen kunt voor alles, wat hij voor jullie gedaan heeft! Als-ie meegaat, natuurlijk, dat is gemakkelijk en pleizieng, maar waar loopt dat op uit? Jullie kunt toch met eeuwig bij elkaar blijven en je kunt hem beter hiér alleen laten dan in de

stcid tf

S „Ta, maar, als-ie meegaat, zullen we hem nooit alleen laten!"

„Dat zeg je nu en — ik weet het — je meent het ook, maar je hebt dat niet in je macht! Max, jij zult misschien naar een schoo moeten, om verder te leren; Ro, jij gaat werken. Naar welke school en naar welk werk ga je een Indiaanse jongen kunnen meenemen. En als je om wille van hem niet zoudt gaan, dan zou Freddy het zeil verschrikkelijk vinden; jullie kent Freddy; hij is in staat stiekum weg te lopen, als hij bemerkt, dat zijn gezelschap voor jullie een hinderpaal is voor je toekomst."

Sluiten