Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Ze begon tegen vader te praten, maar die zei bars : „Mond houden. Je bent me zo al zwaar genoeg!" En hij was wat blij, toen hij haar eindelijk beneden in de winkel neer kon zetten op de winkelkruk.

Fien werd in bed gestopt. De dokter kwam. Hij verbond haar voet, die alleen maar verstuikt en gekneusd was, en hij gaf haar een lekker drankje bovendien.

„Om rustig te gaan slapen," zei hij.

Rustig slapen om half zeven in de avond! Rustig slapen, als juist de zon weer door de wolken kwam schijnen, als alle vogels buiten vrolijk begonnen te kwetteren en als het verschrikkelijk warm was op het

slaapkamertje! , M

Ja, Fien, je moet wat hebben voor je pekelzonden, zei tante Fien. „Het was maar goed, dat ik jou met dien zigeunerjongen gezien had, anders zou je vader vast nooit naar je hebben laten zoeken. En dan zat je nu nog daar

onder aan de wal."

„Peter?" riep Fien. „Hij was geen zigeunerjongen.

We speelden dat alleen maar."

„Wat was hij dan voor een jongen?" vroeg

tante Fien. #

„Hij was een arme jongen. Luister eens, tante rien. Tante Fien boog zich over Fien's bed en die Fien begon haar fluisterend een heel verhaal te doen. „Wilt u naar Peter toegaan, tante Fien? vroeg ze. „En wilt u Peter zeggen, dat ie het hondje nog weg kan brengen ? Als het ten minste nog op de zolder van het huisje zit. Hij kan toch wel eens gaan kijken, tante. Zijn moeder is zo arm. Gisteren hadden ze geen boter op hun boterhammen."

„Ga jij dan slapen?" vroeg tante Fien.

Fien knikte van ja. Vijf minuten naderhand lag ze

Sluiten