Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

ZEVENDE HOOFDSTUK.

IN DE VAL.

De beide roodhuiden, die voor deze opdracht waren aangewezen, behoorden tot de uitgeslapenste van den geheelen stam. Zij hadden order om de drie blanken tegemoet te gaan, maar zich niet te laten zien. Slechts wanneer zij de kans kregen, dan mochten zij hen dooden.

— Zij reden op hun snelle paarden een heel eind terug op de sporen, die zij den vorigen dag hadden gemaakt; zij wisten wel, dat de drie schurken gedurende de duisternis hun sporen niet hadden kunnen volgen, zoodat zij nog een heel eind rijden moesten voo rzij bij het kamp zouden aankomen.

Na een snellen rit van een half uur zagen zij, dat het struikgewas van den oever in een lange punt .uitliep tot ver in de steppe. Naar dezen punt reden zij, bonden hun paarden in een struik vast en gingen zelf ergens liggen, waar zij dachten, dat de drie boeven wel langs zouden komen. Vanaf die plek hadden zij een vergezicht over de vlakte, zoodat zij alles, wat kwam aanrijden moesten zien.

Helaas was dat niet het geval. Want de drie ruiters waren reeds zeer vroeg op pad gegaan en hadden na een snellen rit over de vlakte ook het struikgewas in het oog gekregen. Zij waren te voorzichtig om. langs een bosschage te rijden, zonder dat eerst te hebben verkend. Daarom maakten zij een grooten omweg, bonden hun paarden aan de rivier aan een struik vast en sloopen zelf door het dichte geboomte naar de punt, die zij hadden willen passeeren: er bleek niemand te zitten.

— Gerustgesteld wilden zij juist weer opstappen, toen Polier zijn metgezellen terughield, op den grond dook en fluisterde:

— Kijk eens!

— Wat is er?

Verkenners?

— Om ons te zoeken.

— Kom mee.

— Nee, wij wachten ze hier op, de ellendelingen.

Zoo gezegd, zoo gedaan. Zij gingen in een kuil liggen en zagen, dat de beide verkenners, zooals reeds beschreven is, hun paarden aanbonden en zelf een plekje zochten.

— Kom mee, dan luisteren we eens, fluisterde Buttler.

De drie mannen slopen nu zoover, dat zij de Roodhuiden konden verstaan.

Sluiten