Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

meer, maar als moeder zó begint, houdt ze haar mond maar dicht, want van dat „preken" van moeder moet ze niets hebben. Daarom gooit ze het maar gauw over 'n andere boeg.

„We hebben gelukkig maar drie vakken morgen — 'k hoef ze eigenlijk niet eens meer te leren, want de rapporten zijn al klaar. Overmorgen vacantiel 't Komt dit jaar fijn uit, want we hoeven vijf Januari pas naar school !"

„Daar hoef je zo'n drukte niet over te maken; dat hebben wij ook!" zegt haar zusje, die nog op de lagere school is.

„Hebben jullie al plannen gemaakt?" vraagt mevrouw.

„Plannen, mams? O ja, we hebben eerst 'n knalfuif bij Corrie, die is jarig, dan gaan we met z'n allen een dag naar Arnhem en dan

„Dan gaan we vader vragen, of het mag!" zegt Rietie.

„Nu ja, natuurlijk, kind! Ik zal het heus wel vragen; dat hoeft ,moeders Doekeltje' me niet te zeggen. Alle meisjes mogen en dan zou ik niet weten, waarom ik de enige uitzondering moet zijn!" vindt Lucie.

„Zeg dat nu maar niet te hard!" meent mevrouw. „Als vader soms ook plannen gemaakt heeft, denk ik wel, dat vaders plannen voorgaan!"

„We gaan met de kerstvacantie toch nooit uit!" zegt Lucie.

„Nee, dat is wel zo, maar je moet niet altijd zo haastig zijn met je afspraakjes. Als je iets afspreekt, moet je het doen ook en dus zou ik eerst onze toestemming maar afwachten, vóór je iets belooft," waarschuwt mevrouw. _

„Waarom gaan we in de kerstvacantie nooit uit?" vraagt Rietie.

„Och, dat vinden vader en moeder zulke echte, ge-

4 A

Sluiten