Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Voorlopig krijgt ze echter een paar dagen vacantie.

Willy komt thuis haar verjaardag vieren. Dat geeft een hele drukte. Haar kamer krijgt een extra beurt. Betje doet haar best! 't Zal alles blinken en glimmen, neemt ze zich voor, en ze stoft en ze wrijft, dat het een lust is.

Japonnen passen doet ze niet meer en de odeurflesjes laat ze dicht; dat heeft ze nu wel afgeleerd. Mevrouw hoeft nu ook niet meer geregeld te komen kijken. Wel als ze iets nieuws begint. Dan moet mevrouw haar altijd nog eens uitdrukkelijk zeggen, dat Ze eerst dit en dan dat moet doen, want met de volgorde van de werkzaamheden ligt ze nog wel eens overhoop. Ze kan soms kalm beginnen met het zeil te wrijven, om later, met veel geplas van water, de ramen te zemen.

Heeft ze echter de volgorde in haar hoofd, dan loopt alles op rolletjes.

Nu gaat het al heel best. Willy's kamer komt klaar.

Mevrouw komt inspecteren en is vol lof.

,,'t Is keurig!" vindt ze, „Willy zal het Zo ook wel naar d r zin vinden en denk er nu om," zegt mevrouw, „dat je geen mevrouw, maar juffrouw tegen Willy moet Zeggen. Dames, die niet getrouwd zijn, heten juffrouw," legt mevrouw haar voor de zoveelste maal uit en Betje belooft, er om te zullen denken.

t , Jammer, dat we geen bloemen in de tuin hebben, 't Zou zo feestelijk staan een boeket ter verwelkoming! Hier op dit tafeltje zouden ze zo leuk staan!" zegt mevrouw, als ze met voldoening nog eens rondziet in de gezellige kamer.

Betje vindt het ook en er schiet haar een leuk plannetje in de gedachten! Ja, dat zal ze doen! Zij zal de mevrouw, och nee, de juffrouw eens verrassen met mooie bloemen. Maar 't moet een verrassing zijn. Niemand mag er iets van weten. Ze is er zo mee vervuld,

Sluiten