Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

t ?etJe,is f? kieskeurig niet. Ze vindt het zonde, dat Johan dat lekkers laat staan en voor ze gaat afwassen, eet ze z n bordje lekker leeg. Veel te jammer, om zoiets heerlijks weg te gooien.

Met Willy s jaardag is het helemaal feest voor Betje. 1 aartjes, koekjes, bonbons. Het één al lekkerder dan het ander. Ze vindt het dan ook jammer, dat de juftrouw weer zo gauw weg moet. 't Is zo'n aardige juffrouw. Helemaal niet groots! Gelukkig, ze mag haar wegbrengen naar de bus, want mevrouw voelt zich niet prettig en mijnheer en Johan zijn er niet. Wat voelt ze Zich, dat ze het koffertje mag dragen en bij de bus krijgt ze een gulden, omdat ze de schoenen van de juffrouw zo mooi gepoetst heeft en haar kamer zo keurig opgeknapt.

Een gulden! Daar mag ze nu mee doen wat ze wil! t Is n schat, hoor! Wat kan je daar allemaal wel voor krijgen. Snoep? Ja, maar dat doet ze niet. Ze zal sparen, tot ze heel veel geld heeft en als vader dan weer terugkomt, dan zal ze alles aan hem geven.

Of ? Je kan er ook wat moois voor kopen. Zo'n mooie das, als de meisjes 's Zondags allemaal om hebben. Die Zou wei n gulden kosten. Ze zou het aan Johan vragen.

Wat ze ook wel graag wil hebben, is 'n mooi kerkboek. Het meisje, dat naast haar in de kerk zat, had er een van blauw fluweel. Dat is toch zo prachtig .... Maar dat zal wel meer dan 'n gulden kosten, want 't was niet alleen van fluweel, maar de blaadjes waren langs de kant van goud. 't Is misschien het beste, dat ze het aan mevrouw vraagt; die zal het wel weten.

Dadelijk als zij thuis komt, vertelt ze het blijde nieuws aan mevrouw.

„Die mag je wel goed bewaren!" zegt mevrouw. Ut ze er wat voor kopen zal, vraagt ze; maar mevrouw vindt het beter, dat ze hem voorlopig bewaart en geeft aar een oude spaarpot van Willy, een houten kistje

V Twee meisjes, even oud, maar ....

Sluiten