Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

,,'k Heb er wel naar gezocht!" zegt Betje half fluisterend.

„Wat?" schatert Anna. „Heb je naar het buskruit gezocht. .... Nee, die is goed! Nou, je zoekt maar

niet meer, want 't is al lang gevonden Doe je

kotter open en hang je goed op; hier is een kast — en opschieten nou, want er is nog meer te doen!"

Die buskruitgeschiedenis heeft Anna in'een goede stemming gebracht. Daar valt wel wat mee te beleven, stelt ze zich voor. Als ze nu maar wat werken kan, komt alles wel voor elkaar.

„Dat is je koets-coupé en hier naast slaap ik en nu gaan we naar beneden, 'k Heb 'n prachtwerkje voor je: lepels en vorken poetsen. Kan je dat?"

Betje knikt bevestigend en laat er zachtjes op volgen: „En messen slijpen kan 'k ook."

„Wat? Kan je messen slijpen? Nou, as dat waar is,

2'ou ^ een boffie zijn, want daar heb ik 'n broertje aan dood!

Als ze weer in de keuken zijn zegt Anna:

„En laat nou s kijken, wat je kan. Zoek een krant op en leg die op tafel, want, wee je gebeente, als je m'n kleedje vuil maakt. Ik zal de lepels en vorken halen!" XY en krant zoeken, denkt Betje, als Anna weg is. Waar zou ze die kunnen vinden ? Als Anna terugkomt, staat ze nog op hetzelfde plaatsje.

„Kom, heb je nog geen krant opgezocht?" vraagt Anna. „Wat dacht je, snuggere, dat die vanzelf naar je oekomt. Kijk hier, onder in dit kastje bewaren we de oude kranten en hier heb je zilverpoets, 'n lapje om in te wrijven en een om uit te poetsen. Je kan er wel bij gaan zitten, daar staat 'n stoel!"

Betje schuift de stoel bij en gaat aan 't werk. Ze doet er haar best op; ze glimmen als spiegels, maar Anna neemt een schone doek en probeert of ze nog afgeven. Nee, dat valt mee en .... Betje krijgt een pluimpje.

Sluiten