Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

gele vlammen uit hun staarteinde, en de heele tooverwagen was in rook en stank gehuld. Alleen de trechterstem van Prins Neus overdonderde het geschreeuw:

„Mijn volk, schrikt niet! Hedenmiddag wordt alhier het Laatste Oordeel uitgesproken. — Zonden en ongerechtigheden worden gewroken — De Pepermuis zal alles openbaren — en daarbij geen enkele booswicht sparen. — Doch let op de volgende paragrafen — zijgelden voor slechten en voor braven. — Babbelkousen en kletsmajoren — die met hun laster de rust in het dorp verstoren — worden beleefd verzocht weg te blijven —

anders zal Sam hen naar de maan verdrijven. De

meisjes, die de jongens plagen — en geen grapjes kunnen verdragen ze moeten maar komen — de braven, de vromen —- wij dagen ze uit — vooruit met de kluit! — Ja, het is de Pepermuis, die alles openbaart. - Niemand wordt daarbij gespaard!

Hallo! Hallo!

Het begint om klokslag twee,

Iedereen heeft vrij entree.

#

Precies om twee uur knalde een schot en uit het venster van de zesde klas sprong een griezelige gedaante op het ooneel, dat voor de school was opgeslagen. Bijna alles, wat m Ergenshuizen nog beenen had, om te loopen en nieuwsgierig genoeg was, stond hier op het ruime schoolplein bijeen en iedereen betreurde het, dat hij niet een kop grooter was dan de persoon voor hem, dien hij maar het netst naar de maan gewenscht had.

3

Sluiten