Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Trotzli drukt ergens op.... de machine gaat omhoog, heel langzaam, heel zeker, als een wonder in een sprookje.... hij vliegt. Trotzli is doodsbleek, over zijn voorhoofd loopt het koude zweet — het helpt allemaal niets, dat beven; hij vliegt. — Met een laatste inspanning

C/"»hni I111

uviiuii v bJ JLiaai

den stoel van den piloot, neemt het stuur in handen en vliegt rakelings langs een hoogen perenboom... de hoogte in. Goed, dat hij laatst met Frits van den wijnhandelaar nog een autotocht gemaakt heeft; toen heeft Frits hem uitgelegd, hoe je sturen moet.

Trotzli wierp nog een blik over den zijwand — vol huivering keek hij in He neillooze dieote. Hii

Trotzli suisde in de zwarte diepte.... tr r J

was al vele honderden meters boven het stille, schemerdonkere landschap. De motor bromde, de staart van het vliegtuig stond steil omhoog; daarom ging de machine met onweerstaanbare kracht de hoogte in.... Trotzli wilde eens nuchter nadenken over dit vreeselijke geval, de hefboompjes en schakelaars bestudeeren — er zou toch wel een gebruiksaanwijzing bij zijn.... maar het lukte niet. Zijn hoofd bromde al even hard als de motor — en steeds verder ging het de afgrijselijke hoogte in.

Sluiten