Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

waagde het nooit meer om met repetities een boek open op den schoot te nemen.

Aan die leelijke oneerlijkheid had Ella voor goed en flink een eind gemaakt.

De groote tuin van Mevrouw Knozee werd weinig meer gebruikt, want op vrije middagen en na school speelden de kinderen nu meestal tennis. Zij hadden een aardige club en een mooi veld. Het was niet ver van huis of school af, en voor allen makkelijk te bereiken. Verscheidene klasgenootjes van Ella en Nanny waren in de club. In 't geheel telde ze zestien leden: acht meisjes en acht jongens. Ella speelde uitstekend, Nanny had het minder vlug gevat en gaf er niet zooveel om.

Aan het eind van het veld stond een aardig huisje; daar werden stoelen, tafeltje, theeservies, net, ballen enz. in opgeborgen, 's Middags haalde men het tafeltje met theeservies en een paar stoelen naar buiten op het gras en dan werd na het spelen gezamenlijk thee gedronken. LJit de boerderij, waarachter het veld lag, werd kokend water en melk gebracht; thee en suiker waren steeds in voorraad en om de beurt brachten zij een zak koekjes mee.

Dan schaarden de meisjes en jongens zich om het theeblad, enkelen op stoelen, anderen op het gras, en keuvelden, lachten, schertsten samen en hadden veel pleizier. Nanny zat meestal naast Frits. Tegenover de andere jongens was .zij vaak stijf en terughoudend; de meesten vonden haar dan

Sluiten