Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Hij keek het kordate kereltje eens goed aan, terwijl hij het beursje opendeed, en zei toen: „Ja, jongeheer, dat zal moeilijk gaan. Bij de vaas behoort nog een tweede en dan nog een coupe, om er tusschen in te zetten, en die drie dringen te zamen, dat is je toch zeker te duur ; zooveel geld heb je ten minste hier niet

in. Kijk eens, zou dit aardige kleine vaasje niet goed wezen? Dat is net geschikt, om er een paar bloemen in te zetten."

Dirk bezag het dingetje aan alle kanten, en ja, 't was werkelijk aardig; grootma zou 't ook wel mooi vinden..

„Als ik dit koop, hou ik dan nog wat over?" vroeg hij. „Want ziet u, ik moet ook nog wat koopen voor mijn oom en mijn tante, en ik wou graag nog een spoortrein hebben voor Johanna en een trompet voor Frits. En in den winkel hiernaast koop ik voor Mina een paar warme winterhandschoenen."

„Wel, wel, wat heb je het dan nog druk!" zei de winkelbediende. „Nu, je zult voor al die dingen wel genoeg overhouden. Het vaasje kost twaalf stuivers; ik zal het er dus maar uitnemen. Hier heb je je beursje terug. En hier heb je een klein cadeautje van mij: een leiboekje met een griffel. Daar kun je je uitgaven in opschrijven, dan vergeet je niets."

Sluiten