is toegevoegd aan je favorieten.

Sprookjes

Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

laten zien? Als ik mijn bloemen één voor één zou tentoonstellen, zou 't best kunnen gebeuren, dat het lang duurde, vóór dat iemand ze ontdekte. — Maar zoo op deze manier zal het wel gelukken, bovendien heb ik een roode bloem midden tusschen de witte geplaatst. Die is alleen voor sieraad en dient nergens voor, alleen maar voor de reclame."

„Ja, je moet tegenwoordig al wat doen, met die scherpe concurrentie!"

„Ik zou niet graag zoo'n open winkel willen houden," zei het leeuwenbekje, die zijn bescheiden bloemetjes gesloten hield.

,,'k Dank er hartelijk voor om klaar te staan voor elke vlieg, en al die kleine klanten. Mijn honing bied ik slechts aan een (linken hommel, die de moeite wil doen bij mij te komen."

„Och jelui met al je kunsten!" zei de wilde roos wat verachtelijk. „Goddank al dergelijke reclamemiddeltjes heb ik niet noodig. 'k Heb een nette en goed bekende zaak, die openstaat voor ieder fatsoenlijk wezen. En mijn bloemen zijn zoo groot en mooi dat een bij, die mij niet zien kan, wel blind moet zijn met al haar zesduizend oogen. „En honing houd ik er niet eens op na."

„Wat zeg je daar?" riep de boterbloem.