Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

„Dat mag de Dsjungel weten! In de richting van den zonsondergang, geloof ik", zei Baloe „We hadden gedacht, dat jij het wel zou weten Kaa.

>>Ik? Hoe dat zoo? Ik grijp ze, wanneer ze mij in den weg komen, maar ik jaag niet op de Bandar-logl

„Op op! Op! Hillo! Illo! Illo! Kijk naar boven, Baloe van den Sionie Wolfs-stam!"

Baloe keek naar boven, om te zien vanwaar de stem kwam, en daar vloog Chil de Wouw, wiens vleugels door de zon verguld werden. Het was al bijna Chil's tijd om te gaan slapen, maar toch was nij den heelen Dsjungel overgevlogen, om den Beer te zoeken, die hij echter door het dichte gebladerte niet kon ontdekken.

„Wat is er?" riep Baloe.

„Ik heb Mowgli bij de Bandar-log gezien. Hij verzocht mij het u te vertellen. Ik heb hen bespied. iJe Bandar-log hebben hem meegenomen tot over de rivier, naar de apen-stad — naar de Koele Holen. Missschien blijven ze daar één nacht, of tien nachten, mogelijk ook maar een uur. Ik heb de vleermuizen opgedragen gedurende de duisternis wacht te houden. Dat is mijn boodschap. Goede jacht voor u allen, daar beneden!"

„Een stevig maal en diepen slaap wensch ik je toe Chil , nep Bagheera. „Ik zal je bij mijn eerstvolgende jachtbuit gedenken en een kop voor jou alleen bewaren — jij beste van alle wouwen!"

Geen dank, geen dank! De jongen kende het Levenswoord. Ik had niet minder kunnen doen", en Chil cirkelde naar boven naar zijn nest.

„Hij heeft niet vergeten zijn tong te gebruiken", zei Baloe met een gewaarwording van trots. „Het

Sluiten