Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

COLETTE (Colette Willy) : GEDRESSEERDE HONDEN

HOU 'r vast, hou 'r vast!.... O! Dat kreng, ze heeft 'r weer te pakken! Manette is net weer uit de handen van den tooneelknecht ontsnapt en op Cora gesprongen, die er op verdacht was. Maar de kleine fox-terrier beschikt over de vlugheid van een kogel en haar tanden zijn door de dikke vacht van de colley tot even door de huid van haar hals gedrongen. Cora antwoordt niet onmiddellijk; met 't oor geheven naar den kant van de tooneelschel en het wangvel tot bij de ooren opgetrokken, dreigt ze haar makker alleen maar met de grimsnoet van een booze vos en met een kort gesmoord gerochel, dat even zacht is als het spinnen van een groote kat.

In de armen van haar meester laat Manette de haren op haar ruggegraat te berge rijzen als varkensborstels en ze stikt van de booze dingen die ze zeggen wil.

,,Ze gaan elkaar opvreten!" zegt de tooneelknecht. ,,Kan je denken!" antwoordt Harry's. ,,Ze weten wel beter. Vlug de halsbanden!"

Hij knoopt om Cora's hals het mat-blauwe lint dat haar huid, die de kleur van rijpe tarwe heeft, goed doet uitkomen. De tooneelknecht gespt op Manette's rug een hondendekje vast van groen fluweel met gulden spijkertjes afgezet en zwaar gemaakt door penningen en belletjes.

„Houd 'r stevig vast totdat ik vlug m'n dolman heb aangetrokken. ..."

Sluiten