Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

kanten van elders. Aan den tuin van dit kerkgebouwtje grenst de tuin van de R. K. Ziekenverpleging, de St. Gerardus Majellastichting, een groot, modern ingericht ziekenhuis, met schitterende operatiezaal. Zieken van alle gezindten vinden hier voortreffelijke verpleging.

Keeren we terug naar onzen vijfsprong en volgen we den Nieuwe 's Gravelandscheweg, dan bereiken we spoedig een aardig plekje, het Biegelpark, genoemd naar den reeds vroeger genoemden Bussumschen pionier. De vijver heette reeds van ouds de Kom van Biegel, bij het ioo-jarig jubileum in 1917, is ook de omgeving van den vijver naar Biegel gedoopt.

Achter een dennenboschje links, zien we hier het keurige gebouw van het Pension „Beerensteyn", gelegen aan de Beerensteyner laan.

Gebouw Protestantenbond. (Foto C. Verschuur)

De bebouwing is hier zeer ruim, veel van het oorspronkelijke hout is hier blijven staan, naar rechts loopt de lineaalrechte Koningslaan ; langs mooie villa's in keurige tuinen naderen we het punt, waar de aansluitende bebouwing een einde neemt. Rechts passeeren we nog de Breedelaan en zien aan den hoek over kweekerijen naar de uitgestrekte vlakte der Hilversumsche Meent. Links hebben we een aardigen inkijk op een blonde zandvlakte, waar stellig honderden kinderen al of niet onder toezicht aan 't graven of spelen zijn. Deze plek wordt niet onaardig genoemd „De Zandzee", hoewel er geen water te be-

Sluiten