Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

De derde van den weg af is de zoogenaamde fonteinboom, een boom, die een uitholling heeft, waarin volgens sommigen winter en zomer water staat, en als drinkplaats dient voor de herten.

Een eind verder gaat links een weg naar den Dassenberg, die, wel een bezoek waard is om het schoone vergezicht, dat men er heeft.

(Ook van het Aardhuis uit kan men gemakkelijk den Dassenberg bereiken).

Een zandweg, met een fiets moeilijk te berijden, voert ons in korten tijd naar de uitspanning Eik-en-Dal, eigenaar R. K. de Roos, Hotel-Pension-Café-Restaurant, (zie advertentie), een uitstekende gelegenheid, om in de schaduw van het geboomte, onder de veranda's, »onder de paraplus of in een der koepeltjes eens wat te verpoozen. Men behoeft, vooral in den zomer, niet bang te zijn, dat het er eenzaam is: 's Zondags zijn een veertigtal rijtuigen op eens geen zeldzaamheid. Aan beide zijden van het gebouw is een hertenweide, opzettelijk door den Prins aangelegd, waar de herten kunnen komen grazen.

Een paar minuten van de uitspanning af heeft men in zuidelijke richting de Pomphui, een gemakkelijk te beklimmen, met eiken en beuken bezette heuvel, vanwaar men een mooi vergezicht heeft. Hier liet Z. M. Willem III ten behoeve van Koningin Sophia de »Koningintie-

Sluiten