Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Wie mooie sprengen wil zien en rustige plekjes zoekt, om uit te rusten, moet niet verzuimen het pad bij den handwijzer eens in te slaan.

Langs Ugchelen voert de weg naar Hoetiderloo met het bekende Doorgangshuis. Bij de school te Ugchelen gaat een grindweg links naar Beekbergen.

Wil men van Apeldoorn het oosten eens in, dan neemt men den Deventer straatweg, beginnende aan de Dorpsstraat en volgt dien over het Kanaal langs het groote Pension Welgelegen, met zijn zoo goed gekozen naam en langs Veldzicht tot bij den voormaligen tol. Daar splitst zich de weg; links de Deventerstraatweg langs het mooi gelegen landgoed Hohenheim, Teuge en Twelloo naar Deventer, en rechtuit de Zutfensche Straatweg langs Voorst naar Zutfen. Aan dezen straatweg vindt men, ongeveer drie kwartier van Apeldoorn, rechts een handwijzer naar de Ericastichting, zooals men weet, een stichting van den Oranjebond van Orde, hierin financieel gesteund door de Kwartgulden-Vereeniging voor Heideontginning.

Aan te bevelen zijn ook tochtjes naar de buurt van Twelloo en Voorst met het kasteel Nijenbeek, de Gietelsche brouwerij en de Zutfenboer.

We zullen nu tot besluit nog eens een uitstapje maken naar het Zuidelijk deel der gemeente.

Gaat men b.v. van het station uit langs den

Sluiten