Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

dien zij, namens hem, aan Julie in 't geheim moest geven; met een klein pakje er bijgevoegd waarin een souvenir, een zilveren munt aan haar horlogeketting; daaraan sleepte ze zoovele souvenirs van dien aard mee uit haar kostschooljaren, dat één meer of minder niet in 't oog viel.

Lous, nog wat jonger dan Julie, en bovendien onder den invloed van haar broer, maakte zich met een gevoel van gewichtigheid tot handlangster. — 's Middags ging ze feliciteeren, en overhandigde haar eigen cadeautje heel onbevangen, terwijl mevrouw Rendell en Hélène en nog twee andere jonge meisjes die op bezoek waren het zagen. — Maar op een oogenblik waarop Julie naast de theetafel stond, bezig kopjes te vullen, ging ze even opstaan:

„Mag ik je helpen Julie? Jij bent de jarige; je moest eigenlijk vandaag niets uitvoeren." En toen, heel gauw, liet ze er zacht op volgen: „laat jij zelf me uit straks: ik heb iets voor je van Charles."

En Julie had het gedaan. Zij wist den brief en het pakje in haar zak te verbergen, totdat zij later even naar haar slaapkamer kon verdwijnen om alles daar achter slot in haar kast weg te stoppen ; en, om zeker te zijn dat niemand haar zou storen, wachtte zij tot 's avonds, totdat zij

Sluiten